Demissionair minister Harbers bezoekt Regio Zwolle: Focus op Regionale Ontwikkelingen

Sandra Oldengarm
11
April
2024

Raalte, 11 april 2024 - Vandaag heeft demissionair minister Harbers een succesvol werkbezoek gebracht aan Regio Zwolle. Het bezoekvond plaats in Raalte en bood een diepgaande kijk op de ontwikkelingen en programma's binnen de regio, met speciale aandacht voor Ruimte en NOVEX. 

Het programma begon om 12:00uur met een hartelijke ontvangst voor de minister en zijn delegatie. Henry Bronkhorst, directeur van het sportbedrijf Raalte, stond klaar om de minister te verwelkomen. Martijn Dadema, duovoorzitter van de Stuurgroep Ruimte Regio Zwolle en gastheer van het werkbezoek, leidde vervolgens de presentaties. Die gingen over de gecombineerde opgaven binnen Regio Zwolle; woningbouw, mobiliteit, economie en klimaatadaptatie. Peter Snijders, voorzitter van Regio Zwolle, introduceerde de regio en de programma's Ruimte en NOVEX. Martijn Dadema besprak vervolgens de actuele ontwikkelingen binnen NOVEX.

De voortgang van het programmaKarakteristieke Stationsomgevingen werd toegelicht door Robin van Ulzen, wethouder van de gemeenten Meppel. Alexander Kreule wethouder van gemeente Raalte vertelde de minister en zijn delegatie waarom Raalte een speciale rol speelt binnen dit programma en hoe het verbonden is met het bredere initiatiefvan de regionale sponsstrategie. Dat is de manier waarop rekening wordt gehouden met de bodem en het watersysteem bij de vormgeving van alle ontwikkelingen.

Om 12:40 uur maakte het gezelschap een busrit naar station Raalte, waar medewerkers van de gemeente de gecombineerde opgave lieten zien. Na terugkeer werd de presentatie binnen voortgezet, waarna Martijn Dadema de bijeenkomst afsloot.

Het werkbezoek eindigde om 13:30 uur, minister Harbers heeft een goed beeld kunnen krijgen van de voortgang van het NOVEX programma binnen Regio Zwolle.

Foto: Timon Kassies

De laatste ontwikkelingen

De hoge waterstanden van deze winter zitten bij iedereen nog vers in het geheugen en maken de uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie enorm zichtbaar.

Bekijk alle nieuwsberichten

Ontdek het laatste nieuws en de ontwikkelingen van Regio Zwolle.