Nieuws

Blijf op de hoogte wat er speelt in Regio Zwolle en lees hier de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsberichten

De toekomst begint vandaag. Dat adagium geldt voor de wijze waarop ze in de Regio Zwolle omgaan met de grote uitdagingen van klimaatverandering, gestage groei van de economie en de bevolking en een mooie symbiose tussen stad en land. Daarbij zetten ze in op de ‘sponsstrategie’, onderdeel van het bredere NOVEX-programma voor de regio.‍
Richard heeft een nieuwe uitdaging aanvaard – burgemeester van Almelo – blikt hij terug op de hoogtepunten van zijn lobby, de prettige samenwerking binnen de triple helix en de volwassenwording van Regio Zwolle.
In februari zette gemeente Zwolle tweedejaars studenten civiele techniek van Universiteit Twente aan het werk met uitdagingen rondom de herontwikkeling van binnenstedelijke gebieden. Na tien weken onderzoeken, brainstormen, planvorming én tekenen presenteerden ze in Enschede hun eindresultaten.
Regio Zwolle constateert met tevredenheid dat PVV, VVD,NSC en BBB willen investeren in structurele samenwerking met de regio, op basisvan het op 16 mei gepresenteerde Hoofdlijnenakkoord.
Demissionair minister Harbers bracht een werkbezoek aan Regio Zwolle. Het bezoekvond plaats in Raalte en bood een diepgaande kijk op de ontwikkelingen en programma's binnen de regio, met speciale aandacht voor Ruimte en NOVEX. 
Op dinsdag 26 maart vond de derde masterclass vanuit het NOVEX-gebied Regio Zwolle plaats.

Terugblik Regio Zwolle Dag 14 maart

Terugblik Regio Zwolle Dag 14 maart
Op donderdag 14 maart vond de Regio Zwolle dag weer plaats. Deze Regio Zwolle dag stond in het teken van het thema ‘Ruimte’.
De hoge waterstanden van deze winter zitten bij iedereen nog vers in het geheugen en maken de uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie enorm zichtbaar.
Het Rijk trekt 30 miljoen euro uit voor een nieuwe Regio Deal met Regio Zwolle. De regionale partners investeren minimaal hetzelfde bedrag.