Open bedrijvenfestival groot succes

Sandra Oldengarm
23
January
2024

Vanuit het “Dichterbij dan je denkt”-budget hebben Werkgeversservicepunt en Regio Zwolle de opdracht vanuit het Rijk om werkgevers, werkzoekenden en werknemers dichter bij elkaar te brengen. Online is de afgelopen maanden ingezet op bewustwording van werkgevers om anders te kijken naar werven en voor werkzoekenden en werkenden is extra campagne gevoerd richting Groei Vooruit voor loopbaanondersteuning.   Daarnaast was de opdracht om offline de doelgroepen samen te brengen. Voor Regio Zwolle resulteerde dit in de organisatie van een open bedrijvenfestival. Op 1 november om 11 uur startte dit festival in de Nieuwe Buitensoos in Zwolle met de aanwezigheid van 42 werkgevers.

 

Het evenement overtrof alle verwachtingen, met maar liefst ruim 600 bezoekers. Alle werkgevers hebben geschikte kandidaten voor hun vacatures gesproken. De HR-manager van Roscom gaf aan: “We hebben veel potentiële kandidaten gesproken en plannen de eerste sollicitatiegesprekken morgen al in.”

 

Daarnaast is SkillsCV ingezet. 314 kandidaten hebben hun cv ingevuld/ omgezet naar een cv gebaseerd op talenten en niet enkel diploma en werkervaring, waardoor zij gematched worden met de meer dan 200 vacatures de betrokken bedrijven. En na 3 weken met alle werkgevers in onze regio.  

 

Na deze succesvolle editie wordt er gekeken of er nog 3 of 4 edities op andere locaties in de regio georganiseerd kunnen worden. Wat gebaseerd op het succes van Zwolle en omgeving hoogstwaarschijnlijk is.

De laatste ontwikkelingen

De hoge waterstanden van deze winter zitten bij iedereen nog vers in het geheugen en maken de uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie enorm zichtbaar.

Bekijk alle nieuwsberichten

Ontdek het laatste nieuws en de ontwikkelingen van Regio Zwolle.